Medewerkers

Lindy Kool BSc

Bio-informaticus

Biologie was altijd een van mijn favoriete vakken en ik groeide op in een technisch aangelegd gezin. Hierin heb ik een gouden middenweg gevonden en ben ik Bioinformatica gaan studeren. Na het behalen van mijn bachelor heb ik ruim 6 jaar bij het UMC in Utrecht gewerkt, bij de afdeling Neurogenetica. Ik deed hier onderzoek naar de ziekte ALS en andere psychische aandoeningen. Tijdens mijn werk ben ik met verschillende analyse methoden en technieken in aanraking gekomen. Ook was ik ook geregeld op het lab te vinden en heb ik gewerkt aan eigen onderzoeksprojecten en artikelen.
In 2021 heb ik een switch gemaakt naar de ecologie en ben ik sinds november werkzaam bij Datura. Ik kom altijd tot rust in de natuur en heb een liefde voor dieren. Ik vind het daarom leuk daarin raakvlakken met mijn werk te hebben. Binnen Datura hou ik me vooral bezig met data-analyse, ontwikkeling en optimalisatie van bio-informatica pipelines, en enige laboratoriumwerkzaamheden.

Contact
lindy.kool@datura.nl
0618441781
Werkdagen: maandag t/m vrijdag

Xanne van der Haak

Laborant

Contact
xanne.vanderhaak@datura.nl
0638949268
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Kees van Bochove MSc

Ontwikkeling en onderzoek

Mijn missie is om de ecologische kwaliteit te verbeteren en biodiversiteit te vergroten door tools te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden om biodiversiteit en het functioneren van ecosystemen te monitoren. Om het gebruik van DNA analyses in de dagelijkse praktijk mogelijk te maken, heb ik in 2013 Datura opgericht. Ik vind het uitdagend om het laboratorium het veld in te brengen, en daarmee de kwaliteit en efficiëntie van ecologisch onderzoek te vergroten.

Van 2008-2014 heb ik als zelfstandig ondernemer gewerkt in opdracht van diverse ecologisch adviesbureaus en terreinbeheerders. Daarmee heb ik ruime ervaring opgedaan met monitoring van zoogdieren, vogels, planten, insecten, vissen en macrofauna. Deze ervaring met ecologische monitoring combineer ik met moleculaire kennis die ik opgedaan heb tijdens een MSc Biologie (2012-2013) aan Wageningen Universiteit. Binnen Datura hou ik me voornamelijk bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken.

Contact
kees.vanbochove@datura.nl
0629455328
Werkdagen: maandag t/m donderdag

Suzan Wellens-Roemaat BSc

Projectleider (e)DNA onderzoek

Na het behalen van mijn BSc Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool, werk ik sinds september 2021 met veel plezier als projectleider bij Datura. Tijdens mijn BSc stages bij de Radboud Universiteit Nijmegen en het Dutch Wildlife Health Centre heb ik ervaring opgedaan met het beantwoorden van ecologische vraagstukken en kennis gemaakt met (moleculaire) laboratorium technieken.
Als projectleider houd ik mij voornamelijk bezig met de aanvraag en coördinatie van verschillende projecten. Ook ben ik af en toe te vinden in het laboratorium en in het veld. Ik vind het leuk dat ik mijn liefde voor dieren en mijn passie voor de natuur en onderzoek doen kan combineren met mijn werkzaamheden bij Datura.

Contact
suzan.wellens@datura.nl
0643288093
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag ochtend en donderdag

Jitske Rook

Laboratorium beheer en veldwerk

Na het afronden van een studie aan het Middelbaar Laboratorium Onderwijs in Leiden, ben ik als biotechnologisch analist gaan werken bij Datura. Ik hou me voornamelijk bezig met het laboratoriumwerk van Datura. Het laboratoriumwerk combineer ik dat met veldwerk en het beheren van onze laboratorium ruimtes.

Flora en Fauna vind ik zeer interessant. Daarnaast zorgt de inzet van DNA en dan voornamelijk eDNA ervoor dat dieren heerlijk hun gang kunnen blijven gaan. De mogelijkheid om mijn interesses in het dagelijks werk te kunnen combineren met moleculair onderzoek zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier naar het werk ga. Ik heb ruime ervaring met onder andere DNA extractie methodes, (q)PCR en diverse DNA sequencing technieken. Ik vind het een uitdaging om de verschillende experimenten zo uit te voeren dat we de beste resultaten kunnen generen. Welke techniek het meest geschikt is hangt af van de specifieke vraag van een opdrachtgever, ik denk dan ook graag met u mee voor het beste resultaat.

Contact
jitske.rook@datura.nl (voorkeur)
0628022473
Werkdagen: maandag t/m donderdag
Werkveld veldwerk: Friesland, Groningen, Overijssel en Drenthe.

Dolly Popping

Administratie & financial control

Sinds oktober 2020 ben ik werkzaam bij Datura. Ik hou me vooral bezig met de administratie en ik zorg voor een actueel inzicht in de cijfers. Ik heb fijne collega’s en ik werk hier met plezier.

Ik kom uit het dorpje Valburg waar ik samenwoon met mijn man Nico. Ik hou van wandelen, fietsen en zingen.

Contact
administratie@datura.nl
0634476988
Werkdagen: maandag en woensdag

Marijn Goes

Parttime laborant en veldwerker

Teun de Jong Bsc

Parttime laborant

Hier in Wageningen volg ik de master Biologie aan de WUR. Via een medestudent

 hoorde ik dat er gezocht werd naar een nieuwe kracht in het laboratorium bij Datura. De projecten die ze hier hebben leken mij erg interessant, net als de focus op onderzoek naar en het verbeteren van hun eigen technieken. En nu ik hier sinds maart 2022 begonnen ben blijft dat leuk om daar aan mee te werken! Zodra mijn master is afgerond hoop ik het onderzoek in te gaan, dus ik ben erg blij met de extra ervaring die ik hier opdoe. 

Ik hou erg van het buitenleven, en Wageningen is daar een hele mooie plek voor. Toch ben ik voor de practica en projecten van mijn opleiding vaker in het lab, wat dat betreft ben ik een echte binnen-bioloog. Maar dit komt juist mooi samen bij Datura! Als laboratorium assistent ben ik vooral te vinden in zowel het biologie als het net opgezette chemie-lab. Het is fijn om hier zoveel variatie te hebben in de taken dus ik hoop hier nog een tijd te kunnen werken naast mijn studie. 

Sandra van der Heijden

Parttime veldmedewerker

Contact
0643228235
Werkveld: Limburg, Noord Brabant, Gelderland en Zeeland

Art Bongers

Parttime veldmedewerker

Contact

0638229591

Werkveld: Heel Nederland

“Datura bestaat uit een ambitieus, gezellig en gedreven team.”