Medewerkers

Robbert van Himbeeck MSc

Projectleider metabarcoding en soort-specifiek onderzoek

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de natuur en kan ik genieten van het bestuderen van organismen en de omgeving waarin zij leven. Om van deze passie mijn werk te maken ben ik in 2013 gestart met een bachelor opleiding biologie aan de universiteit van Hasselt in België. Na het afronden van deze bachelor heb ik mij verder gespecialiseerd in de aquatische en mariene ecologie door een master biologie te volgen aan de Wageningen Universiteit. Tijdens deze master heb ik ervaring opgedaan met moleculaire technieken bij Naturalis Biodiversity Center, waar ik onderzoek deed naar sponzen uit mariene meren van Indonesië.

Het ontrafelen van de samenstelling van het voedselweb en het identificeren van soorten, zowel moleculair als morfologisch, vind ik enorm interessant. Dit soort onderzoeken voer ik graag uit in het aquatische, mariene, of terrestrisch milieu en waar deze systemen samenkomen.

Eind 2018 ben ik afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit en zocht ik naar een uitdagende baan in de ecologische sector. Met trots kan ik zeggen dat ik per mei 2019 deel uit maak van het Datura team als projectleider.

Contact
Robbert.vanhimbeeck@datura.nl
0618441781
Werkdagen: maandag t/m vrijdag

Kees van Bochove MSc

Ontwikkeling en onderzoek

Mijn missie is om de ecologische kwaliteit te verbeteren en biodiversiteit te stimuleren door het beschikbaar stellen van DNA technieken. Ik merk dat er veel mogelijkheden zijn om de kwaliteit van ecologisch onderzoek te verbeteren door gebruik te maken van DNA analyses. Om het gebruik van DNA analyses in de dagelijkse praktijk mogelijk te maken, heb ik in 2013 Datura opgericht. Ik vind het uitdagend om het laboratorium het veld in te brengen, en daarmee de kwaliteit en efficiëntie van ecologisch onderzoek te vergroten.

Van 2008-2014 heb ik als zelfstandig ondernemer gewerkt in opdracht van diverse ecologisch adviesbureaus en terreinbeheerders. Daarmee heb ik ruime ervaring opgedaan met monitoring van zoogdieren, vogels, planten, insecten, vissen en macrofauna. Deze ervaring met ecologische monitoring combineer ik met moleculaire kennis die ik opgedaan heb tijdens een MSc Biologie (2012-2013) aan Wageningen Universiteit.

Binnen Datura hou ik me voornamelijk bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken. Daarnaast werk ik op dit moment (in samenwerking met Wageningen Universiteit en Radboud  Universiteit Nijmegen) aan een promotievoorstel. Dat moet leiden tot een promotietraject waarin ik de voedselwebanalyse technieken verder ontwikkel en deze wetenschappelijk valideer.

Contact
Kees.vanbochove@datura.nl
0629455328
Werkdagen: maandag t/m donderdag

Jitske Rook

Laboratorium analist

Na het afronden van een studie aan het Middelbaar Laboratorium Onderwijs in Leiden, ben ik als biotechnologisch analist gaan werken bij Datura. Ik hou me voornamelijk bezig met het laboratoriumwerk van Datura. Het laboratoriumwerk combineer ik dat met veldwerk en het beheren van onze laboratorium ruimtes.

Flora en Fauna vind ik zeer interessant. Daarnaast zorgt de inzet van DNA en dan voornamelijk eDNA ervoor dat dieren heerlijk hun gang kunnen blijven gaan. De mogelijkheid om mijn interesses in het dagelijks werk te kunnen combineren met moleculair onderzoek zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier naar het werk ga. Ik heb ruime ervaring met onder andere DNA extractie methodes, (q)PCR en diverse DNA sequencing technieken. Ik vind het een uitdaging om de verschillende experimenten zo uit te voeren dat we de beste resultaten kunnen generen. Welke techniek het meest geschikt is hangt af van de specifieke vraag van een opdrachtgever, ik denk dan ook graag met u mee voor het beste resultaat.

Contact
jitske.rook@datura.nl (voorkeur)
0628022473
Werkdagen: maandag t/m donderdag

Dolly Popping

Administratie & financial control

Sinds oktober 2020 ben ik werkzaam bij Datura. Ik hou me vooral bezig met de administratie en ik zorg voor een acuteel inzicht in de cijfers. Ik heb fijne collega’s en ik werk hier met plezier.

Ik kom uit het dorpje Valburg waar ik samenwoon met mijn man Nico. Ik hou van wandelen, fietsen en zingen.

Contact
administratie@datura.nl
0634476988
Werkdagen: maandag en woensdag

“Datura is een jong, gezellig en gedreven team.”